Hozzávalók:
Elkészítés
1 Főzzünk egy nagyobb adag erős presszókávét, és hagyjuk kihűlni. Öntsük bele egy tálba. A felnőttek számára készülő adaghoz a fele kávét rummal összekeverjük – a gyerekeké marad külön.
2 A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A mascarpone sajtot egy másik tálba tesszük, ha szeretnénk akkor megcukrozzuk (nekem cukor nélkül, vagy mindössze 1 csomag vaníliás cukorral is isteni) de esetleg édesítőt is használhatunk (pl. eritritet).
3 A mascarponét szintén jól átkeverjük, majd a felvert tejszínhabot is hozzáadjuk. Óvatosan, laza krémmé keverjük össze őket.
4 A babapiskótákat a kávéba ill. a rumos kávéba mártjuk. (Nem áztatjuk!) Ezután kirakjuk vele egy jénai tál, vagy tepsi alját, és vastagon megkenjük a krémmel, majd rétegezzük amíg a hozzávalók el nem fogynak. Ha pohárkrémnek készítjük, még könnyebb dolgunk van – hiszen a szeleteléssel sem kell majd bajlódnunk!
5 A tiramisunk tetejét megszórjuk cukrozatlan holland kakaóporral, majd egy éjszakára (de legalább pár órára ) a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat!
Milyen sajtot használtunk?
A tiramisu egyik legfontosabb alkotóeleme a Mascarpone sajt. Nézd meg a Sajtlexikont, hogy jobban megismerd mire jó, és keresd a Receptoldalt, hogy ötletet meríthess a további felhasználásához is! Ha pedig bort is kínálnál a vendégeknek, olvasd el EZT a cikket is!
Kipróbáltad? Hozzászólnál?
Oszd meg velünk véleményed, vagy saját recepted Facebook oldalunkon!
Instán is megéri követni bennünket, ott extra tartalmakkal várunk! Ne feledd: #sajttalmindenjobb !