Friss sajtGyorsan finomatHétköznapi mitfőzzekKevesebb, mint 1 óraReceptekSajtok és márkákSaláta
Népszerű

Grillezett makréla filé friss salátával

Elkészítési idő: 20 perc

A makréla rendkívül értékes tengeri hal. A húsa rózsaszínű, magas olajtartalommal bír, de mégsem olajos hal jellegű, nagyon ízletes és lédús hal. A hús állaga diszkrét, természetes, finom szerkezetű.  Íze finom, könnyed, jellegzetes és nagyon zamatos. Az illata határozottan óceáni jelleget sugall. Amellett, hogy ízletes, nagyon egészséges is, hiszen tartalmaz még foszfort, B-vitaminokat is, valamint Omega 3 tartalma is kiemelkedő.

A makréla filé sütőben-, serpenyőben sütve, grillezve, és természetesen roston sütve is nagyon finom. Mivel nem mindig egyszerű frissen beszerezni, receptünkhöz kiváló alternatíva a Rio Mare extra szűz olívaolajos grillezett makrélafiléje, mely akár hidegen, akár serpenyőben átpirítva fogyasztható.

Ezt a salátát akár munkahelyi ebédnek is elvihetjük magunkkal. A zöldségeket otthon előkészíthetjük, mellé pár szelet rozskenyér, egy makréla filé konzerv, és egy kis csomag mini mozzarella golyó  – nem is kell több egy egészséges, vitamindús ebédhez.

 

Hozzávalók 8 darabhoz:


  • 1 db Rio Mare extra szűz olívaolajos grillezett makréla konzerv
  • 200 g friss kígyóuborka
  • 1 nagy paradicsom
  • 2 szál szárzeller
  • 175g (1 zacskó) mini mozzarella golyó
  • olívaolaj – de használhatjuk a konzerv extra szűz olívaolaját is!
  • bors
  • pár csepp citromlé
  • Ponti balzsamecet-krém a tálaláshoz

 

Elkészítés


1 A zöldségeket megmossuk, az uborkát negyedeljük, majd fél cm-es szeletkékre vágjuk. A paradicsomot felkockázzuk. A szárzellert szintén vékony szeletkékre vágjuk.


2 Összekeverjük a zöldségeket, beletesszük a leöblített mini mozzarella golyókat. Sózzuk-borsozzuk, pár kanál olívaolajjal meglocsoljuk és jól összekeverjük.


3 A mozzarella konzervet megbontjuk, a makréla filét a saláta tetejére tesszük és pár csepp citromlével meglocsoljuk. A saláta tetejét Ponti balzsamecet-krémmel locsoljuk meg, ami egy fantasztikus koncentrátuma a gyümölcsös-balzsamecetes-édes-savanykás ízeknek.

 

Jóétvágyat!

 

Makréla filé friss salátával - sajttal minden jobb!

 Milyen sajtot használtunk?

A recepthez mozzarella sajtot használtunk. Ismerd meg jobban Sajtlexikonunk segítségével!

 

Kipróbáltad? Hozzászólnál?

 

Oszd meg velünk véleményed, vagy saját recepted Facebook oldalunkon!

Instán is megéri követni bennünket, ott extra tartalmakkal várunk! Ne feledd: #sajttalmindenjobb !

Tovább olvasom

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb