Ha nyár, akkor jöhetnek a friss leveles saláták! A spenót is közéjük tartozik, mellyel bébispenót formájában már akár főszezonon kívül is találkozhatunk a szupermarketek zöldség-osztályán.
Ez a saláta a nyaralások hangulatát hozza magával. A friss mozzarella, a rozmaring, a spenót- és rukkola levelek, a gömbölyű, hófehér főzőhagyma, a koktélparadicsom…. mintha egy hamisítatlan olaszországi vacsora mellé repítene el bennünket.
Megéri kipróbálni!
Hozzávalók 4 személyre
- 1 csomag bébispenót (200g)
- 1 fej hófehér édes főzőhagyma
- 2 marék koktálparadicsom
- 1 marék rukkola, vagy más leveles saláta
- 2 gombóc friss mozzarella sajt
- 1 ág rozmaring
- olívaolaj
- frissen őrölt bors
- pár csepp citromlé
Elkészítés
1 A spenótot és a leveles salátát alaposan megmossuk, majd tiszta konyharuhában leszárítjuk.
2 A koktélparadicsomokat félbe-, a fehér salátahagymát hajszálvékony szeletekre vágjuk.
3A mozzarella sajtunkat kézzel apró darabokra tépdessük – ez hamisítatlan olasz kinézetet is ad majd a salátánknak.
4A spenótot, a paradicsomot, hagymát, zöld salátát összekeverjük, olívaolajjal meglocsoljuk, és frissen őrölt borssal szórjuk meg.
5Az összekevert salátát pár csepp citromlével, majd egy szép hoszzú ág rozmaringgal is összeforgatjuk, hogy a saláta levelek átvegyék a rozmaring fantaszikus zamatát. Pár percet állni hagyjuk, majd a rozmaring ágat kivesszük. (természetesen aki szereti, a leveleit a salátájába is morzsolhatja)
Szinte bármilyen ételhez, vagy akár magában – egy szelet pirított rozskenyérrel – is könnyű, kiváló vacsora lehet.
Jó étvágyat!
Milyen sajtot használtunk?
A recepthez Mozzarella sajtot használtunk. Ismerd meg jobban Sajtlexikonunk segítségével!
Mihez ettük?
Ezt a könnyű, harsogóan friss salátát sokmindenhez párosíthatod. Kóstold meg Parmezános rántott cukkínival is! A receptet itt találod!
Kipróbáltad? Hozzászólnál?
Oszd meg velünk véleményed, vagy saját recepted Facebook oldalunkon!