Unjátok a rántott húst, mégis minden hétvégén az a menü? Tegyünk hát egy kis újítást a dologba, és próbáljuk ki a legújabb őrületet! Ennek a receptnek az elkészítésébe a gyerekeket is bevonhatod, hiszen a közösen készített étel mindenkinek jobban ízlik Vegyétek elő a sütiformákat, és jöhetnek a csillagok, virágok, dínók… ez még a legválogatósabb kicsik kedvét is meghozza majd.
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg darált hús – most sertéshúst használtunk
- 25 dkg reszelt sajt (cheddar, trappista – vagy a kedvenc sajtod)
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa a panírozáshoz.
- Só és bors ízlés szerint
Elkészítés
1 A darált húst egy edénybe teszem, és sóval, borssal fűszerezem.
2 A sajtot lereszelem, és a húshoz keverem. Jól összedolgozom. Természetesen használhattok előre reszelt sajtokat is, ezek a legtöbb szupermarketben elérhetőek!
3A masszából gombócokat formálok. Ha aggódsz a tapadás miatt, adhatsz hozzá kevés felvert tojást, hiszen úgyis kéznél van a panírozához, de igazából nem szükséges, anélkül sem esik szét. Két folpack réteg között kilapítom a húst, és szelet formájúvá alakítom.
4 Jöhet a formázás! Egy deszkán kézzel, vagy süti-kiszúró formákkal a kívánt alakra formázom a masszát, majd hagyományos módon bepanírozom. Ez nem mindig egyszerű művelet, de kis odafigyeléssel sikerül. Panírozás után – ha szükséges – kézzel még helyrepofozhatjuk a formát! :)
5Forró olajban kisütöm. Ne aggódj, a formák nem fognak szétesni, a sütés közben kiváló húsnedvek kiválóan összetartják a szeleteket.
6Sütés után megpakolhatjuk további reszelt sajttal, mert sajtból sohasem elég! :) Köretként most a gyerekek kívánságára hercegnőburgonyát sütöttünk, de egy jó friss salátával sem lőhetsz mellé!
Jó étvágyat!
Melyik sajtból készítettük?
Ma trappistát illetve cheddar sajtot hazsnáltunk. Ismerd meg őket jobban sajtlexikonunk segítségével!
Kipróbáltad? Hozzászólnál?
Oszd meg velünk véleményed, vagy saját recepted Facebook oldalunkon!