Félkemény / Félpuha sajtokFőételHétköznapi mitfőzzekHúsosKevesebb, mint 1 óraReceptek
Népszerű

Sajtos-tejfölös csirkemell

Elkészítési idő: 60 perc

Hétvégére valami gyors és könnyű ételt kerestem, hogy a szép időt a szabadban tölthessük, és ne kelljen sokat a konyhában álldogálnom. Ez a recept pont megfelelő erre a célra, ráadásul a gyerekek is imádják – így nincs alkudozás, hogy mindenki mást szeretne enni. 

Néhány hozzávaló az egész, ráadásul jól melegíthető – azaz a másnapi ebédet is egy csapással megoldhatjuk vele.  

Köretként mi általában reszelt sajtos krumplipürét, vagy rizst készítünk.  Ha szénhidrátszegényen étkezünk, akkor egy friss salátát javaslok mellé,  a poszt végére teszek nektek pár ötletet! 

Lássunk is neki!

 

Hozzávalók 4 személyre:


  • 1 kg csirkemell filé
  • 2 nagy doboz tejföl
  • 200 g reszelt, vagy darabokra tépkedett sajt (mild cheddartrappista sajt, mozzarella – vagy ami épp van otthon, és szeretjük) 
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál liszt
  • só, bors, pirospaprika
  • olívaolaj

 

Elkészítés


1 A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A szeleteket lisztbe mártjuk, majd kevés forró olajban szép pirosra sütjük.  Ez a lépés nagyon finom kérget ad a húsnak, és megóvja a sütőben a kiszáradástól. 


2 A sült csirkemell szeleteket egy olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe fektetjük. A fokhagymát kés lapjával elkaparjuk, majd a tejfölbe keverjük. A tejfölt ízesítjük – sóval, borssal és pirospaprikával, hogy szép színe legyen. 


3 A kikevert fűszeres tejfölt a hússzeletekre öntjük, majd jó bőven megszórjuk reszelt sajttal. Ha még intenzívebb ízt szeretnénk, tegyünk bele füstölt sajtot is! 


4Az így előkészített ételünk mehet is a sütőbe. 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Figyeljük a sajtot – ha szép aranybarna színt kap, el is készültünk!  

 

A végeredmény egy isteni, szaftosan puha, extra sajtos finomság lesz. Ezt muszáj lesz kipróbálnod! 

Jó étvágyat!

 

 

Sajtos - tejfölös csirkemell - Sajttal minden jobb!

Milyen sajtot használtunk?

A recepthez trappista sajtot, cheddart, vagy mozzarellát használtunk, de nyugodtan használd a kedvenc sajtodat, ami van otthon! Ismerd meg őket jobban Sajtlexikonunk segítségével!

 

Mihez ettük?


Köretként kínálhatunk mellé zöldséges rizst,  krumplipürét, de akár egy friss saláta is elképzelhető mellé,  például a Pecrino sajtos zöld saláta.  A receptet itt találod!  

 

Kipróbáltad? Hozzászólnál?

 

Oszd meg velünk véleményed, vagy saját recepted Facebook oldalunkon!

Instán is megéri követni bennünket, ott extra tartalmakkal várunk! Ne feledd: #sajttalmindenjobb !

Tovább olvasom

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb